2013. febr. 12.

Singapore

Hat ez a nap is eljott. Foldonalvos Doha es egyebek utan vegre leszalltunk Szingapurban. Nem is volt dobbenetesen meleg, viszont  az otthoni hideg utan imadtam szandalban rohangaszni. Ket ejszakat toltottunk  itt, ami nagyjabol vegig esett, ugyhogy meg a fazasbol is kijutott.
Egyelore semmi malor nem volt, tiszta sima az ut - elteroen a tolem megszokottol. (:
Szingapur erdekes hely, luxus es pompa, valamint a bevasarlokozpontok vegtelen sora, mindez itt-ott megspekelve iszonyat giccsel. A buszon egy helyi azzal fogadott minket, hogy most - a kinai ujevkor - nagyon rosszkor jottunk, mert egyetlen bolt sincs nyitva es igy mit is fogunk csinalni a varosban?
Mondjuk, nem ez volt a cel, de igy is mellefogtunk - nem is kicsit - a elso delelotton, amikor kimentunk az amugy szigetorszaghoz tartozo Sentosa nevu szigetre. Mint kiderult, a hely egy hatalmas vidampark: Universal studio, orias akvarium es hasonlok, de mi nem igazan erre vagytunk, ugyhogy hamarjabaol pucoltunk is innen.
Egyebkent a bevasarlokozpontok utcajanak a vegeben talaltunk egy YMCA szallast, ugyhogy az egyik iranyban kizarolag zarva levo boltok voltak (:
Gondoltuk, nyakunkba kapjuk a varost a masik harom iranyba, de aztan jott a jet lag. Az elso ket nap minden ejjel virrasztottunk, reggl komaztunk, nappal pedig bambultunk ki a fejunkbol, amig meg nem gyoztuk magunkat, hogy irany a szallas szunyalni egyet.
Amugy ami meglepett (vagy mondjuk ugy, eltero), hogy itt egy helyen nagyon sok nacio - Little India, Chinatown stb. - megtalalhato, igy kulturalisan nagyon sokszinu es valtozatos a hely. Bevallom, nem gondoltam, hogy a kinai ujev ekkora hatassal lesz az utunkra!
Szivesen toltenek fel kepeket, de nem mukodik a kepolvaso, igy talan majd legkozelebb... uff, kozben oszejott, de rajottem, hogy raw-ban fotozom, igy semmit az egvilagon nem tudok feltolteni ((: haha
Kesobbi bejegyzes: vegre vannak kepek, pl a fenti arrol, hogy hogy laknak - es teregetnek -  a helyiek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése